A three story-lines presentation featuring his personal journey, the establishment of a Permaculture Design center, as well as the skills he has developed over time and that he offers to clients.
land & nature stewardship
The forest garden offers many opportunities to promote and maintain health. Anne will talk about the wide range of medicinal trees and shrubs that can be included in forest garden design. Alongside foods for health these plants offer a variety of herbal actions which can benefit many ailments and promote resilience. A range of design purposes will be considered from self-help to commercial production. Issues of quality and safety in harvesting and using these plants will also be discussed.
Introduction to the Finnish Nature Conservation Society by Sami Säynevirta. His colleague Francisco Sanchez will talk about large carnivores and the importance of them in ecosystems.
🌱 Introduction and Context: Jon Dunn, an American, introduces the Omamaa Community Supported Agriculture (CSA) project near Helsinki. He explains the concept of CSA and its benefits for local communities and sustainable agriculture.
🏞️ Overview of Omama CSA: The farm is located in Tussula, with a history of 300 years. It covers 100 hectares, including forests and agricultural land. Dunn emphasizes the collaborative nature of the CSA, which involves multiple farmers working together.
To 16.03.2023 klo 18.30
PermaPuheet aiheella Viinirypäleiden viljely Suomessa kertoo siitä, miten viinirypäleitä kasvatetaan Suomessa. Luennolla käsitellään viinirypäleiden viljelyn periaatteita, kuten viljelymenetelmiä, lajikkeiden valintaa, kasvinsuojelua, sadonkorjuuta ja jalostusta.
Tuesday 7.3. at 18.30
Welcome Philipp Weiss, highly acclaimed author of multiple books, one of which was translated to Finnish in recent years – Monivuotiset vihannekset.
During his PermaPuheet he will be talking about his latest interest – Urban edible landscapes.
Thu 02.03. at 18.30
Stephen Barstow is the author of the book „Around the World in 80 Plants: An Edible Perennial Vegetable Adventure for Temperate Climates.
Hortonomi, metsäpuutarhakouluttaja ja maanpalvelija Ulla-Maija Takkunen Kylänpään kotitilalta avaa aihetta kuinka luoda paikallista ekosysteemiä tukeva syötävä metsäpuutarha, joka tarjoaa ravintoa niin ihmisille kuin muille ekosysteemin osasille. Mitä mahdollisuuksia syötävät metsäpuutarhat tuovat meille osana ekosysteemiä?
Ulla-Maija vastaa kuulijoiden kysymyksiin tämän aiheen tiimoilta.
Suomessa voi nykyään kasvattaa yllättävän monenlaisia pähkinäkasveja kuten hassel- ja saksanpähkinöitä. Pähkinöistä tietokirjan tehnyt Joel Rosenberg kertoo perustietoja viljelyn konsteista ja vastaa kuulijoiden kysymyksiin.
Mitä kaikkea metsäpuutarhan suunnittelussa ja perustamisessa tulisi ottaa huomioon? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja kysymään aiheesta! Aiheeseen alustaa omien suunnitelmien, valintojen ja esimerkkien kautta Heini Niinimäki, joka perheineen rakentaa suurehkoa metsäpuutarhaa Etelä-Savoon Punkaharjulle.
Luennolla puhutaan maaperän ravintoverkosta: minkälaisista eliöistä se koostuu ja miksi he ovat tärkeitä? Lisäksi kerrotaan, kuinka voimme kaikki hyödyntää ravintoverkkoajattelua puutarhassa.
Luennon pitää puutarhuri Kimmo Englund, joka on käynyt Soil Foodweb koulun peruskurssit ja on koulun sertifioima labrateknikko.
Luennosta:
Siementen kerääminen on hauskaa ja antoisaa! Tässä PermaPuheessa käydään läpi erilaisten siementen talteenottoa ja säilyttämistä. Saat vinkkejä, mistä kasveista on helppoa aloittaa, miten siemenet otetaan käytännössä talteen ja miten siemenet kannattaa säilyttää, jotta ne pysyvät hyvinä talven yli.
Opettajasta:
Lumia Huhdanpää-Jais on permakulttuurin harjoittaja ja kotipuutarhuri, josta on jännää ajatella, että siementen talteenotto ja kasvien lisääminen itse kerätyistä siemenistä on itse asiassa hyvinkin vallankumouksellinen teko.